Verduurzaming corporatiewoningen

Alle huizen van woningcorporaties moeten verduurzaamd worden. Maar de woonlasten van de huurders mogen niet stijgen, als gevolg van afspraken uit het klimaatakkoord, zo stellen de Woonbond en Aedes. Geen hogere energierekening voor de huurders.

Wij betalen de verduurzaming van corporatiewoningen, niet uit de portemonnee van onze huurders aldus Aedes , voorzitter Norder.

Juist in die huizen wonen huishoudens met lagere inkomens. Om de huren voor hen betaalbaar te houden sloten wij eind 2018 met de Woonbond het Sociaal Huurakkoord. Dat doel mag natuurlijk niet te niet gedaan worden door effecten van het klimaatakkoord; aldus Woonbond- Directeur Jansen.

Wij maken ons zorgen over de verhoging van de gasprijs in een combinatie met de belasting verhoging van begin 2019. Het is maar de vraag hoe dat uitwerkt bij de huurders.